fbpx

10 gondolat, amelyet gondolj végig és elégedett ügyfeleid lesznek, akik a híredet viszik

Szerző: Tóth Anikó Közzétéve:

Holisztikus segítőként nagyon nehéz területet választottál az érvényesüléshez. A spiritualitás, a tudományos módszerekkel nem bizonyítható, mégis hatékony segítségnyújtás meglehetősen ellentmondásos megítélésű a mai világban. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy sok olyan “segítő” is tevékenykedik, aki nem a tiszta szeretet energiájával és nem a segítségnyújtás szándékával, esetleg nem a munkájáért való teljes felelősségvállalás mellett vállal pácienseket. Ez a segítség-keresőkben is növelheti a bizalmatlanságot, megnehezíti, hogy segítő és segítségre szoruló egymásra találjon, és megkérdőjelezi sokak számára a holisztikus segítségnyújtás létjogosultságát is, visszatereli őket az akadémikus orvoslás egyeduralmához.

 

Mit tehetsz azért, hogy a jelenléted, tevékenységed hiteles legyen, bizalmat keltsen?

 

  1. Mindig tarts szem előtt, hogy senkit nem kell meggyőznöd semmiről. Az, ha a saját értékrendedet képviseled, mind gondolatban, mind az életmódoddal, éppen elég. Nem segíthetsz mindenkinek, a támogatás csak akkor lehet hatékony, ha a másik félben is meg van a nyitottság, erő és lendület, hogy éljen a számára kínálkozó eszközökkel.
  1. A kommunikációd – történjen az a közösségi médiában, saját weboldaladon, telefonon, e-mailben vagy személyesen – legyen tiszta, világos, átgondolt és érthető. Jó, ha csak olyan témában foglalsz állást, amiben személyes tapasztalataid vannak, kivonod magad a meddő vitákból és nem csúszol bele méltatlan dolgokba, se a témakört, se a hangvételt illetően. Kerüld a ködösítést, ha kérdéssel fordulnak hozzád, igyekezz nyíltan és érthetően válaszolni.
  1. Bár a holisztikus gyógyítás területén tevékenykedők sok esetben olyan képességekkel, adottságokkal is rendelkeznek, amelyeket nem szükséges vagy nem is lehet tanfolyamon megtanulni, törekedj rá – és ezt a törvény is előírja – hogy olyan szolgáltatásokra alapozd a tevékenységed, amelyekről végzettséget, oklevelet, diplomát szereztél. Nem csak a megítéléseden javít sokat, de a hatékonyságodat is fokozza, ha nem csak a saját területeden vagy tájékozott, hanem minél több más gyógyítási és lelki úttal kapcsolatos területre is rálátást szerzel.
  1. Legyél az átlagosnál is pontosabb, korrektebb! Minden tevékenységed legyen jogszerű és tiszta, tartsd magad az adott szavadhoz, a megbeszélt dolgaidhoz. Ne ígérj olyat, amit nem tudsz betartani és ne mondj véleményt olyasmiről, amihez nem rendelkezel elég információval. Éreztesd a hozzád fordulókkal, hogy rád mindig számíthatnak, hogy nem fogsz “billegni”, ha rád támaszkodnak.
  1. Kicsit úgy tűnhet, hogy ellentmond az előző pontnak, spirituális útjáróként azonban rá fogsz jönni, hogy nincs ellentmondás: sose felejtsd el, hogy te is ember vagy. Bár isteni vonásokkal rendelkezel és dolgozol, nem várhatod el magadtól se azt, hogy mindig egyenletesen magas teljesítményt nyújts, se azt, hogy bizonyos dolgok ne érintsenek mélyen, kavarjanak fel vagy bizonytalanítsanak el. Természetes, hogy te is hullámzol. A stabilitás kulcsa nem a változatlanság, hanem annak dinamikája, hogy a hullámzás rövidtávon visszairányítható a stabil középpontba. Húzd meg a határaidat és bölcs nyugalommal védd is meg őket, töltsd és tisztítsd magad rendszeresen, hiszen akkor tudsz jó lenni másokhoz, ha te magad is jól vagy.

 

Mit tehetsz azért, hogy jó segítőnek tartsanak és tovább ajánljanak?

 

  1. A legfontosabb szempont, amit soha, egy pillanatra sem érdemes elfelejteni, hogy segítő szándékkal dolgozol, ugyanakkor nem vállalsz felelősséget a páciensed életéért. Legyen előtted nagyon tiszta, és rögzítsd ezt a veled dolgozó másik féllel közösen is, hogy milyen területeken és milyen energiákkal/szándékokkal kapcsolódtok, és igyekezz ezt mindig szem előtt tartani, ehhez visszatérni, ezt letisztítani. Tanuld meg a partner felelősségét szeretettel, bölcsességgel visszaadni számára, és felvállalnia azt.
  1. Mivel a legtöbb holisztikus segítő szolgáltatás energiákat mozgat, ne ringasd magad abba a hitbe, hogy a benned levő személyes energiamintázat nem hat a veled kapcsolatba kerülőre. Igyekezz kivonni a közös térből az alacsony rezgésű, egó motiválta törekvéseket (mint pénzkereset, sikerek, megítélés stb.). Ha nem vagy jól/elég magas energiaszinten, ne vállalj kezeléseket.
  1. Engedd el a címkéket, ítélkezést, harcot és konfliktusokat. Ne tekints a többi segítőre konkurenciaként, hiszen mindenki azzal a támogatással dolgozik végül, amely a legjobban illeszkedik hozzá, amelyet be tud fogadni. Amennyiben tudomásodra jut, hogy más segítők méltatlan vagy tisztességtelen úton járnak, ha úgy érzed, bölcs higgadtsággal figyelmeztesd őket, ha van rá lehetőséged – és valóban szükségét érzed – hivatalos eszközökkel lépj fel ellenük, de ne vállalj energiarabló és méltatlan harcokat. Az élményeid nem véletlenek, így, ha gondolod, a számodra kínos, bosszantó, elszomorító élményekkel dolgozz befelé, hogy ezzel is mást teremts kint.
  1. Igyekezz szép, kulturált, tiszta és kellemes környezetben dolgozni. Legyen az egy kis stúdió, a lakásod vagy valakivel közös szalon, fektess rá nagy hangsúlyt, hogy a páciensed el tudja végezni azt a munkát, rá tudjon hangolódni arra a folyamatra, amiért elmegy hozzád. Sokan azért fordulnak el csalódottan egy segítőtől, mert a zajok, a vegyes energiák, a nyugtalan környezet egyszerűen nem tette lehetővé, hogy beengedjék a kezelés pozitív hatásait.
  1. Fordíts gondot arra, hogy te is érezd jól magad az együttműködésben. Kérj annyi pénzt, olyan hozzáállást a munkádhoz, amennyit/amilyet érzésed szerint megérdemel. Ne engedd meg, hogy a kizsigereltség, méltatlanság, esetleg megalázottság vagy más negatív érzés meglékelje a közös energiateret és megcsapolja az energiákat, amiket az ügyfelekkel mozgattok, hiszen az is nagyban rontja a közös munka hatékonyságát.
Te már jó segítő vagy? Akkor jelentkezz csapatunkba!
Telefonszám:
Email:
Megye:
Weboldal:
Facebook oldal:
Kategóriák: segítőknek